606 15 76 48 - 677 44 64 85

La preparació física

Existeixen moltes raons de perquè entrenar físic en el pàdel, darrere de grans jugadors com Belasteguín, Juan Martín Díaz o Paquito Navarro hi ha moltes hores de gimnàs acumulades, una de les raons principals és que en estar millor preparat físicament automàticament et converteixes en millor jugador.

Perquè a vegades pensem que l’execució tècnica no ha estat la correcta i, en realitat el motiu principal d’errar aquest cop, ha estat la mala preparació per arribar tard degut a la mala condició física.

Quantes vegades hem escoltat »CAMES, CAMES, ESTIC PARAT, TAAARDDDD…….» en infinites ocasions dins de la pista.

Un estat físic òptim afecta en l’àmbit mental quant a la confiança i això és un aspecte fonamental per a un jugador, tingui el nivell que tingui. Cal adaptar la preparació física segons el nivell del jugador i els seus objectius, no és suficient amb deu minuts de bicicleta estàtica o el·líptica abans del partit i tampoc és necessari treballar doble sessió diària com fan alguns professionals. Hem de trobar el punt intermedi i comprendre que treballar un parell de dies a la setmana aspectes físics concrets com la força, la resistència o l’elasticitat és tan important com sortir a la pista a gaudir per a un jugador amateur que, per exemple, juga dos o tres dies a la setmana.

Un altre dels aspectes més importants de la bona preparació física, és que prevé moltes lesions i molèsties que a llarg termini impedeixen que poguem practicar el que més ens agrada, que és
jugar.

Tant en el pàdel professional com en l’amateur a tots ens agrada competir i guanyar. Per això és fonamental reunir factors que ens ajudin a millorar i en conseqüència a gaudir més; i un d’aquests factors és la preparació física.

En el pàdel amateur abunden les excuses, tant fora com dins de la pista: “és que no tinc temps», »arribo just al partit», »estic cansat»,… però pel partidet i cerveseta de després sí que hi arribo, hi ha temps per a tot, de vegades hauríem de sacrificar la ”pachanguita” per un bon entrenament físic. Però normalment, la resposta a això sempre és la mateixa: »és que a mi el que m’agrada és jugar, i no pas anar al gimnàs».

Si et prepares, jugaràs millor, no tindràs tantes molèsties físiques, recuperaràs abans i en definitiva GAUDIRÁS MOLT MÉS!!!

NO PAIN NO GAIN … A donar-li dur jugadorss!!

XAVI PELEGRÍ DURAN
Preparador físic, Entrenador personal i Dietista esportiu

26 septiembre 2018